Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Seguiment i control del visó americà

65825-43_60870L’Associació Hàbitats col·labora amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge en l’estudi i control de les poblacions de visó americà als espais custodiats a Bigues i Riells.

El programa de control i seguiment es fa amb voluntaris locals de l’entitat i amb la col·laboració dels Agents Rurals.

Properament anirem analitzant els resultats que es desglossin d’aquest treball.

Més info sobre el visó americà (extret de natura-tordera.blogspot.com):

Es tracta d’un mustèlid introduït (exòtic) provinent d’alliberaments i escapaments de granges pelleteres i que un cop arribats a les conques i escampats arreu de cursos fluvials, basses i estanys, representen un greu perill per a la resta d’espècies aquàtiques (invertebrats, peixos, amfibis, rèptils, aus i altres mamífers) degut a la seva voracitat, manca de depredadors naturals i oportunisme, a més d’impedir la recuperació dels seus parents propers autòctons que aquí ja han desaparegut i que a altres indrets es troben en perill per la ràpida expansió del visó americà… el visó europeu (Mustela lutreola) principalment.

Només el podríem confondre amb el visó europeu i el turó, tot i que actualment no es troben aquí. A la il·lustració, de dalt a baix, visó europeu, visó americà amb diferents coloracions i turó (dibuix de Toni Llobet).

Anuncis

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: