Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Una dieta… plàstica

Una visita a l’espai La Central ens aporta dades inquietants sobre l’alimentació dels nostres rapinyaires. A la foto següent observem una egagròpila amb restes força clares de material plàstic:

No ens sorprenem del tot, tenint en compte que alguns incívics fan un ús força dolent de l’espai, com observem a la següent fotografia presa a l’octubre:

L’impacte de les deixalles no és un impacte estètic o paisatgístic, és una greu alteració contra les espècies i l’ecosistema!

Ingerir plàstics pot produir obstruccions i úlceres del tub digestiu, a més de la dissolució d’elements tòxics (cfr. Donázar, 1992).

Siguem més curosos!

Anuncis

One comment on “Una dieta… plàstica

  1. anton
    25/07/2010

    Molta gent creu que quan els plàstics desapareixen de la nostra vista, ja s’ha acabat el problema. Però quasi tots els plàstics triguen molts segles a biodegradar-se, i només fa algunes dècades que n’hem començat a fabricar. Per tant, tot el plàstic que hem fabricat, o bé l’hem cremat (creant nous contaminants), o bé està en algun lloc del món. La majoria de plàstics estan escampats al medi ambient en forma de partícules microscòpiques. A totes les aigües superficials del món hi ha trossets de plàstic barrejat amb el plàncton. Aquest breu vídeo de l’any 2001 és molt explicatiu: “los plásticos permanecen aunque no los veamos” – http://www.youtube.com/watch?v=M14iHuL15w0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 10/01/2010 by in Bigues i Riells, Central del Fai, Denúncia, Fauna and tagged , , , .

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores