Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Treballant per la preservació de la riera de Martinet

Coneixent la riera de Martinet

Aviat farà 2 anys des que l’Associació Hàbitats decidís col·laborar amb els voluntaris de l’Assoc. Martinet per engegar el projecte d’adopció de la riera de Martinet.

Durant aquest temps, amb l’objectiu clar d’aconseguir una gestió sostenible i millora d’aquest espai fluvial, d’elevat valor ecològic i de gran interès social local, les dues entitats han treballat intensament, utilitzant les eines que ofereix la custòdia del territori i l’educació ambiental.

La  participació de la ciutadania i d’altres agents vinculats al territori d’Aiguafreda ha estat un dels factors clau en l’èxit del projecte, ja que des del principi es va plantejar una proposta oberta, donant la possibilitat de triar el grau d’implicació a les persones i entitats interessades en participar-hi.

Les actuacions, sempre decidides per consens entre les dues associacions, han estat possibles gràcies a que el treball dels voluntaris ha rebut el suport tècnic i institucional, i en alguns casos, també suport econòmic,  d’entitats públiques i privades. Així mateix, s’ha formalitzat a través d’acords de custòdia la participació de l’Ajuntament d’Aiguafreda i amb una de les finques privades que limiten amb la riera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 15/01/2010 by in Aiguafreda, Celebracions, Riera de Martinet.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores