Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Un excel·lent pel camp de treball a Bigues i Riells

Els participants del camp gaudeixen del mirador del Tenes

Un cop finalitzat el camp de treball és hora de fer valoracions i no pot ser una altre que un excel·lent.

Durant els cinc dies que vam compartir a Riells del Fai van realitzar accions de neteja del riu Tenes, vam construir i col·locar diverses caixes niu al Parc de les Olors de la Vall del Ros i vam realitzar censos de fauna i flora. La cloenda del camp va coincidir amb la inauguració d’un mirador i d’un plafó informatiu molt a prop de l’antiga central hidroelèctrica de Riells de Fai. Una inauguració que també va ser possible gràcies als participants del camp de treball, que van col·laborar en la restitució de un banc del mirador que havia estat destrossat de forma vandàlica pocs dies després de la seva instal·lació.

Però tot no ha estat treballar. També hi ha hagut temps per conèixer-nos, per banyar-nos als gorgs del Tenes, per realitzar un taller de seguiment de rastres… Així que, malgrat no haver tingut temps per fer tot el que havíem pensat i que alguna activitat no sortís tan bé com esperàvem, com el taller d’astronomia, ja que la nit del dijous el cel estava molt ennuvolat, sens dubte, hem assolit els objectius que ens havíem marcat.

Ja només ens queda agrair a tots els que han fet possible la realització del camp de treball i, molt especialment, als voluntaris i voluntàries pel seu esforç i la seva disposició en tot moment, al Parc de les Olors de la Vall del Ros per permetre’ns “plantar” les nostres tendes de campanya en un entorn tan privilegiat, a l’Ajuntament de Bigues i Riells per la seva col·laboració i al programa VOLCAM de Caja Mediterraneo.

Anuncis

2 comments on “Un excel·lent pel camp de treball a Bigues i Riells

  1. anton
    20/10/2010

    ieps, salut a tothom. ningú dels que hi va participar ha vist l’entrada? o potser és q cal trencar el gel. jo he estat tot agost i setembre fora, i en tornar he vist que banc i rètol encar hi són a mitjans d’octubre! esperem q ara ja sobrevisqui sense problemes fins l’estiu vinent. Apa, aviam si coincidim en alguna altra ocasió!

  2. Gràcies per les notícies! Esperem que els actes vandàlics de l’estiu fossin uns fets aïllats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores