Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

La Trobada de Voluntariat referma el caràcter participatiu de l’Associació Hàbitats

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El passat 6 de novembre es va celebrar la trobada de socis i voluntaris de l’Associació Hàbitats – Projecte Rius a l’Hotel Molí de la Torre de Bigues i Riells.

La jornada va començar amb una conferència del naturalista Martí Boada que tenia per títol “La participació social com a motor de canvi en la gestió dels recursos natural”. Amb un to proper i amè la intervenció va introduir importants elements de reflexió sobre els canvis ambientals que estem experimentant i quines respostes s’hi donen per part de la societat. En aquest sentit, la mobilització ciutadana esdevé un element clau per poder fer front als seus aspectes més negatius.

La segona part de la jornada va estar destinada a presentar i debatre entre tots els assistents les principals conclusions del pla de participació intern que l’entitat ha desenvolupat durant l’any 2010 amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i el Programa Sudeau de la Unió Europea.

Els socis i voluntaris es van mostrar satisfets amb el procés participatiu dut a terme i van posar en comú diferents visions i experiències per tal de que l’Associació es refermi com a una entitat de referència a nivell de participació ambiental.

La trobada va finalitzar amb un visita a un tram del Riu Tenes on els grups locals ha realitzat diferents accions de millora. El projecte d’adopció de Bigues i Riells és un bon exemple de participació i col·laboració entre diferents col·lectius i va resultar la clausura perfecte per la jornada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores