Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Bigues i Riells acull les II Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social

II Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social

El proper 28 de maig tindran lloc les II Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social a l’Hotel Molí de la Torre a Bigues i Riells sota el títol “Estratègies de recuperació del bosc de ribera”.

Aquest any, amb motiu de l’Any Internacional dels Boscos i de l’interés particular dels voluntaris i voluntàries que participen en el Projecte Rius, les jornades se centraran en la gestió i recuperació del bosc de ribera. Associació Hàbitats ha dedicat els últims anys a treballar per la gestió i la recuperació d’aquests importants ecosistemes, en constatar que mentre la qualitat de les aigües dels nostres rius ha millorat en els últims anys, els hàbitats fluvials i el bosc de ribera presenten una recuperació molt més lenta. L’Informe Anual de 2010 determinava que el 79% dels trams de rius analitzats pels grups de voluntaris del Projecte Rius presenten un hàbitat amb alteracions, de manera que hi ha pocs ecosistemes fluvials a Catalunya que presentin una bona qualitat ecològica.

Les jornades s’iniciaran a les 10h del matí amb una presentació institucional. Seguidament es realitzarà una conferència sobre les espècies invasores al medi fluvial. Després d’una pausa a mig matí, les jornades es reprendran amb una taula rodona on les entitats participants donaran a conèixer diferents projectes participatius de millora i recuperació d’espais fluvials, com per exemple, el programa de custòdia del curs baix del Gaià, el projecte Fes Viure el Ripoll o el projecte Riberes del Ter. A la tarda es realitzarà una sessió pràctica al riu Tenes.

Associació Hàbitats organitza i promou aquestes jornades, amb la col·laboració de l’Hotel Molí de la Torre, i dels grups que participen en els projectes de custòdia que l’entitat està desenvolupant al riu Tenes al seu pas pel municipi de Bigues i Riells, el passeig del Tenes i la recuperació de l’antiga Central Hidroelèctrica de Riells del Fai.

Les jornades estan destinades a voluntaris i voluntàries, entitats conservacionistes o de custòdia del territori, estudiants i professionals que treballin o estiguin interessats en projectes de custòdia fluvial basats en processos participatius, com per exemple, el trams adoptats per diversos grups de voluntaris del Projecte Rius.

Preu de les jornades: 15 € socis / 30 € no socis (el preu inclou la documentació de les jornades, el pica-pica i el dinar).

Inscripcions: info@projecterius / tel. 93 421 32 16

Programa de la jornada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11/05/2011 by in Participa-hi!.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores