Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

La qualitat ecològica del Tenes, abans i desprès de les pluges

A principis de la campanya d’inspecció de rius, el Tenes va obtenir nivells força inferiors a anteriors campanyes a causa de la manca de pluges.

Amb cabals tan baixos, els voluntaris i voluntàries del Projecte Rius van observar que els seus trams, molts dels quals a la primavera havien acollit una comunitat de macroinvertebrats ben diversa, ara nomès presentaven uns pocs exemplars d’invertebrats aquàtics capaços de tolerar les aigües poc oxigenades i riques en nutrients.

Poc abans del fi de la campanya de tardor, però, l’anticicló ens va abandonar per deixar pas a un seguit d’episodis de pluges abundants i torrencials a molts territoris de la conca.

Aquest fet ha capgirat la truita i actualment el Tenes gaudeix d’un cabal més que per sobre del mínim, on les condicions climatològiques suaus han contribuit a la recuperació de les comunitats biòtiques a molts dels trams mostrejats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores