Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Els arbres i la mitologia de la vall del Tenes

El passat 28 de gener varem inaugurar el 15è aniversari de l’entitat i del Projecte Rius a l’Hotel Molí de la Torre. Ens hi van acompanyar molts dels voluntaris i voluntàries que participen al Projecte Rius com a grups d’inspecció al riu Tenes i varem comptar també amb l’assitència de les administracions que col·laboren des de fa anys en els projectes de l’entitat.

Els plats forts de la jornada varen ser la conferència de Josep Gordi sobre els arbres mediterranis i la intervenció d’Abel Camp sobre la mitologia de la vall de Riells.

La ponència titulada “Els arbres mediterranis, cultura viva i llegat espiritual del nostre territori”, ens va dur des d’orient fins occident per conèixer la simbologia dels arbres més carismàtics de les antigues civilitzacions i religions.

A continuació, a la visita al plàtan de la Font de la Pineda i la ribera del Tenes, Abel Camp, ens va introduir en el mòn de la cultura popular i la mitologia vinculada als rius i muntanyes de  la vall de Riells del Fai i ens va explicar la llegenda de les dones d’aigua a la Bauma Rosa.

Si voleu conèixer més detalls sobre la conferencia de Josep Gordi, visiteu el bloc: http://arbresjosepgordi.blogspot.com.es/2012/02/breus-reflexions-vers-boscos-de-ribera.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20/03/2012 by in Celebracions, Flora, Jornades and tagged , , , .

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores