Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Un amfibi babau que es fa passar per mussol?

Totil

El tòtil, Alytes obstetricans, es una de les espècies protegides i d’interès especial presents a l’entorn de la Central del Fai i de finques de tradició agrícola de la vall del Tenes.

Es tracta d’un petit gripau (no sol excedir els 5 cm), conegut i característic perquè el mascle de l’espècie és l’encarregat de transportar els ous de la posta fins que ecolsionen. D’aquí ve que tingui una accepció pejorativa.

Un altre tret sorprenent és el seu cant. A la primavera i l’estiu, en l’època de zel, els mascles del tòtil es troben ben enfeinats intentat atraure les femelles a través d’un cant de només dues notes, metàliques, que resulta ser molt semblant al del xot, un petit mussol.

El tòtil, per ser un animal lligat a masses d’aigua temporals per poder reproduir-se, pot sobreviure en espais amb masses d’aigua tranquiles i ben conservades, com poden ser espais agrícoles amb basses agrícoles i finques riberenques en bon estat de conservació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 15/11/2012 by in Bigues i Riells, Central del Fai, Fauna, Riu Tenes.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: