Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Inaugurem l’itinerari de natura de la vall de Martinet

Inauguració de l'itinerari de natura de la riera de Martinet

Programa de la jornada

El proper dissabte 13 de juliol els voluntaris de l’Associació Martinet i Associació Hàbitats tenim el plaer de convidar-vos a la inauguració d’un itinerari de natura de la riera de Matinet a Aiguafreda.

L’acte d’inaguració començarà a les 10 del matí a la font dels Enamorats d’Aiguafreda amb una visita guiada per l’itinerari a càrrec dels membres de l’Associació Martinet. A les 12 del matí se celebrarà l’acte institucional d’inauguració de l’itinerari amb la presència de Salvador Parareda, com a representant de l’Associació Martinet, Xavier Martí, com a president d’Associació Hàbitats i Joan Vila, alcalde d’ Aiguafreda. La jornada finalitzarà amb un vermut i refrescs pels assistents cap a les 12:30.

L’itinerari inaugurat forma part del conjunt d’itineraris del Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera per la UNESCO, ja que gran part de la riera es troba dins dels límits d’aquest espai protegit.

El condicionament de l’itinerari ha estat una de les accions destacades del projecte d’adopció del Projecte Rius.  Durant els últims anys hem realitzat nombroses actuacions al llarg de l’itinerari, hem editat una ruta i a principis de juliol de 2013, hem instal·lat quatre plafons informatius amb criteris didàctics per tal d’afavorir la descoberta dels valors naturals de la zona a tots els visitants.

Els plafons han estat dissenyats pels membres d ’Associació Martinet amb el suport d’Associació Hàbitat.  S’han pogut editar i instal·lar gràcies al patrocini de Salgot, que col·labora en l’adopció mitjançant un acord de custòdia del territori, i la col·laboració de l’Ajuntament d’Aiguafreda i la Diputació de Barcelona.

Els propers anys Associació Hàbitats continuarà desenvolupant accions a l’entorn de la riera de Martinet i de la finca El Saüc de Salgot gràcies a un projectes de custòdia del territori a la conca del Besòs que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest projectes es desenvoluparà a Aiguafreda, Bigues i Riells i Les Franqueses del Vallès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 04/07/2013 by in Aiguafreda, Celebracions, Participa-hi!, Riera de Martinet.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: