Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Descoberta en família dels macroinvertebrats del riu Congost

Descoberta en família a LleronaSabries calcular el cabal d’un riu? Has vist mai una larva de libèl·lula? Saps què és un bioindicador? El dissabte 28 de setembre Associació Hàbitats organitza una sortida familiar per conèixer l’estat de conservació del riu Congost al pas per Les Franqueses del Vallès. L’activitat començarà a les 10h al costat del pont sobre el riu Congost, carretera BV-1433 de Llerona a l’Ametlla del Vallès.

La jornada té per objectiu conèixer l’estat de conservació del riu Congost a través de la metodologia del Projecte Rius. Per fer-ho es posarà especial èmfasi en descobrir els organismes macroinvertebrats.

Els macroinvertebrats són bioindicadors, és a dir, cada espècie necessita unes condicions determinades per viure als rius i rieres. A través de la seva presència o absència podem determinar quines són les característiques d’aquell tram de riu i quin és l’estat de conservació.

El tram del riu Congost escollit per fer l’activitat està inclòs dins d’un projecte més ampli de custòdia del territori que Associació Hàbitats impulsa a la conca del Besòs.

L’activitat és gratuïta i oberta a tota la població i, molt especialment, als grups familiars i a totes les persones interessades en participar en el Projecte Rius. Només cal inscriure’s prèviament a info@associaciohabitats.cat o trucant al telèfon 93 421 32 16.

Aquesta sortida forma part de la campanya d’inspecció del Projecte Rius, que durant l’any 2013 fomenta especialment el voluntariat en família gràcies al suport de l’Obra Social “La Caixa” i el Departament de Benestar Social i Família. A més, Associació Hàbitats compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat per impulsar el projecte de custòdia fluvial del riu Besòs.

Cartell de la jornada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores