Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Comencem la restauració fluvial a Llerona

Riu Congost a LleronaEl projecte de custodia fluvial al riu Congost a Llerona ha confirmat el pressupost bàsic per iniciar les obres de restauració del tram gràcies a una subvenció de Fundación Biodiversitat.

El tram que es rehabilitarà comprèn els marges fluvials del riu Congost des de que entra al municipi de Les Franqueses del Vallès després de passar pel terme de La Garriga, fins al pont de la carretera BV-1433, que uneix el nucli urbà de Llerona amb l’Ametlla del Vallès.

Durant tot l’any 2014 les obres de restauració fluvial marcaran el calendari d’accions de l’adopció i es preveuen visites a les obres obertes al públic i accions desenvolupades amb la participació de voluntariat.

Les principals intervencions en l’espai es duran a terme durant els propers mesos de febrer i març i se centraran en l’eliminació i eradicació d’espècies de flora exòtica invasora, així com en la revegetació amb espècies autòctones. Durant la resta de l’any s’instal·laran refugis per a la fauna, es realitzaran actuacions de manteniment i eliminació de deixalles i es potenciarà la comunicació del projecte per tal de donar a conèixer els valors d’aquest tram del riu Congost que forma part de la Xarxa Natura 2000.

La restauració d’aquest tram, a més, coincidirà amb el Projecte de condicionament del parc del Falgar i la Verneda, que tot just l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès va presentar el passat dilluns 13 de gener durant el Consell del Poble de Llerona. Les actuacions a una i altra banda de la carretera que uneix Llerona amb l’Ametlla significaran una important transformació en l’entorn fluvial per tal de recuperar el seus valors ecològics.

Us recordem que les actuacions previstes, a més de comptar amb el suport de la Fundación Biodiversidad, formen part del “Programa de custòdia fluvial en la gestió local de la Xarxa Natura 2000 a la conca del Besòs” que Associació Hàbitats desenvolupa gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Estigueu atents les properes setmanes perquè molt aviat començaran les obres i serà una excel·lent oportunitat per participar de primera mà en una restauració fluvial!

logo color

Anuncis

2 comments on “Comencem la restauració fluvial a Llerona

  1. Retroenllaç: Visita tècnica a l’espai en adopció de Llerona | Projectes de custòdia fluvial

  2. Retroenllaç: Obert per obres: millorem la vegetació del riu Congost | Projectes de custòdia fluvial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 16/01/2014 by in Les Franqueses del Vallès, Llerona, Restauració, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores