Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Visita tècnica a l’espai en adopció de Llerona

Visita tècnica riu Congost

Després de l’alegria de què el projecte de restauració de Llerona hagi aconseguit el finançament bàsic per iniciar les obres gràcies a la Fundación Biodiversidad , hem hagut de començar a treballar ràpidament en el seu desenvolupament. Les principals obres han d’estar enllestides durant els mesos més freds de l’any, abans de què la natura desperti a la primavera. Per aquest motiu el 16 de gener vam fer una visita tècnica amb l’objectiu de reformular el projecte inicial en funció del pressupost assolit i definir el calendari d’actuacions.

La visita va ser duta a terme per Eva de Lecea, tècnica d’Associació Hàbitats i Andreu Salvat, director tècnic d’Aprèn, Serveis Ambientals, l’empresa que dirigirà les obres. Van prioritzar les actuacions i definir quines seran portades a terme per serveis profesionals i quines amb la participació de voluntariat, doncs aquesta és una de les característiques més especials d’aquest projecte d’adopció: fer un restauració tècnica on la població pugui participar i aprendre com i per què es fa cada cosa.

També es van prioritzar les actuacions previstes ja que el pressupost assolit no permetrà fer totes les que serien necessàries per la total recuperació del tram. Associació Hàbitats continuarà treballant durant l’any 2014 per tal d’aconseguir més fons que permetin engegar noves fases de restauració.

logo color

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 22/01/2014 by in Les Franqueses del Vallès, Llerona, Restauració, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores