Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Trobada amb l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i amb VOTV

VOTV Llerona

El passat dijous 23 de gener els principals actors encarregats de la restauració del Congost a Llerona, Associació Hàbitats, l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Aprèn, Serveis Ambientals,  ens vam reunir per confirmar el pla de actuacions i repartir-nos les tasques.

A més, aprofitant la trobada Vallès Oriental Televisió ens va entrevistar-se per tal de fer-se ressò de la restauració. A la informació, però, hi ha una dada econòmica incorrecta. El projecte original està valorat en 78.000 euros, però només hem aconseguit el finançament bàsic per desenvolupar una primera fase amb totes les garanties ambientals, econòmiques i socials. Per tant, el projecte de restauració que ara comencem té un pressupost de 48.900 euros dels quals la Fundación Biodiversidad aportarà 27.500. La resta són aportats per Associació Hàbitats, fonamentalment gràcies al “Programa de custòdia fluvial en la gestió local de la Xarxa Natura 2000” que finança el Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’Ajuntament de Les Fraqueses del Vallès farà en aquesta fase aportacions no dineràries però fonamentals, como ara cedint espais, afavorint la comunicació i difusió del projecte i col·laborant en la relació amb les entitats i agrupacions del municipi. Està previst la signatura d’un acord de col·laboració entre el consistori i l’entitat que formalitzi la relació i el treball conjunt envers els ecosistemes fluvials del municipi. La trobada del dijous també va servir per explorar conjuntament la cerca de nous fiançadors per tirar endavant una segona fase del projecte.

Notícia a Vallès Oriental Televisió

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 27/01/2014 by in Acords i convenis, Les Franqueses del Vallès, Llerona, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores