Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Visita de camp i reunió amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua

Trobada amb l'ACA

Durant les últimes setmanes els membres del Grup de Treball de Custòdia Fluvial (GTCF) ens hem reunit en dues ocasions amb el director de l’Agència Catalna de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí. Les trobades també han comptat amb la presència de la Directora General de Política Ambiental, Marta Subirà, i del Cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural, Salvador Grau. L’objectiu de les trobades ha estat exposar amb detall la nostra activitats i situació per tal de millorar la col·laració amb l’administració pública.

La primera trobada va tenir lloc el 14 de gener al riu Gaià al Catllar (Tarragonès), acompanyats per l’alcalde, el regidor de medi ambient i el president de l’associació “Salvem el Gaià”. Vam observar la recuperació de la vida aquàtica al tram urbà del riu  des que es va signar un acord amb REPSOL i l’ACA per a l’alliberament de cabals ambientals des de la presa del Catllar. També vam visitar l’Hort de la Sínia, seu de l’Associació Mediambiental la Sínia del Gaià,  i els treballs de recuperació que hi fa a la desembocadura del Gaià, incloses les dunes de la platja de Tamarit. Aquesta visita de camp, per tant, volia ser mostra de l’èxit de les iniciatives de custòdia fluvial que portem a terme des de les entitats.

El passat dimarts 4 de febrer ens vam trobar per segon cop, en aquest a la seu de l’ACA a Barcelona. Es van reprendre els temes sorgits de la primera reunió i, entre d’altres, vam tractar possibles vies per a facilitar les actuacions de custòdia fluvial en zones domini públic hidràulic i de policia, i diverses opcions a explorar cara a permetre des de l’ACA la seva autorització a llarg termini.

S’ha acordat continuar les converses el mes de març, per intentar avançar en la relació, lògica i necessària, entre l’ACA i el GTCF de la xct.

Fotografia de la Xarxa de Custòdia del Territori

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 07/02/2014 by in Acords i convenis, Associació Hàbitats, Custòdia del territori.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores