Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Obert per obres: visita a la restauració del Congost a Llerona

Obert per obres al CongostEl dissabte 8 de març volem convidar-vos a una visita a les obres de restauració del riu Congost a Llerona per tal de donar a conèixer a la població les actuacions tècniques que es duran a terme. El punt de trobada és el camí fluvial del Congost a l’alçada del pont de la carretera BV-1433 de Llerona a l’Ametlla del Vallès a les 9:45 del matí.

La visita estarà guiada per Eva de Lecea, per part d’Associació Hàbitats, i per Andreu Salvat, d’Aprèn, Serveis Ambientals, l’empresa encarregada de les obres. Durant el recorreguts’explicaran les problemàtiques detectades al riu Congost que afecten la cobertura vegetal i la biodiversitat del tram, així com els mètodes més apropiats per eradicar aquestes amenaces. En aquest sentit s’actuarà de forma directa sobre diverses espècies exòtiques invasores, com la canya de Sant Joan (Arundo donax) o el seneci del Cap (Senecio inaequidens).

Durant la passejada també es detallaran les accions amb voluntariat que complementaran les obres tècniques. Aquestes accions són fonamentals en el projecte, ja que a més d’implicar a la ciutadania en el procés, permeten ampliar l’abast de les actuacions. A tall d’exemple, l’eliminació del seneci del Cap, una espècie vegetal tòxica pel bestiar que colonitza els prats i zones de pastura, i algunes de les plantacions d’espècies autòctones es faran en jornades de voluntariat.

Aquesta activitat representa una oportunitat única per veure de primera mà un procés de restauració fluvial, tant per professionals i entitats ambientals, com per la ciutadania en general, que normalment té vedat l’accés als espais en obres. Per tant la visita és oberta al conjunt de població, tot i que us recomanem la inscripció prèvia a info@associaciohabitats.cat o al telèfon 93 421 32 16

El projecte de restauració es desenvolupa amb el suport de Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambinte, i del Departament de Territori i Sostenibilitat. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntamet de Les Franqueses del Vallès.

Assemblea Anual d’Associació Hàbitats

Un cop finalitzada la visita tècnica Associació Hàbitats aprofitarà l’ocasió per celebrar l’Assemblea General de socis i sòcies de l’any 2014 al Consell de Poble de Llerona a les 12 del migdia. Es tracta del principal òrgan decisori de l’entitat, on es tanca l’exercici 2013 i s’aprova el pressupost i el calendari d’activitat de l’any 2014. Durant l’Assemblea només els socis i sòcies tenen vot, però la reunió és oberta a tota la població, doncs és una bona ocasió per conèixer l’entitat i els seus projectes. A la vegada, l’Assemblea és un mecanisme per garantir la transparència interna i la participació democràtica en el si de l’entitat.

Cartell de la jornada

logo color

One comment on “Obert per obres: visita a la restauració del Congost a Llerona

  1. Retroenllaç: Hivern a la vall de Riells | Projectes de custòdia fluvial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 13/02/2014 by in Les Franqueses del Vallès, Llerona, Participa-hi!, Restauració, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores