Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

El catàleg de flora del riu Congost  a Llerona compta ja amb més de 150 espècies

Gatassa

Exemplars de gatassa, una espècie pròpia del bosc de ribera.

Un dels estudis complementaris que es du a terme durant tota l’execució del projecte de restauració del Congost a Llerona és un catàleg de flora que ofereix informació rellevant per a la gestió i divulgació del mateix.

Aquest estudi es fa de forma gradual. Abans d’iniciar les actuacions es va fer un inventari inicial de les espècies més important per tal d’identificar aquelles de major valor ecològic al tram que caldria potenciar, així com les espècies invasores sobre les qual era desitjable fer alguna tipus d’intervenció. Un cop aprovat el projecte, els experts botànics visiten en diferents moments de l’any el tram per identificar les espècies vegetals, doncs s’ha de tenir en compte que dins d’una mateixa famílies algunes espècies només es poden diferenciar en el moment de floració.

Andreu Salvat, d’Apren Serveis Ambientals, dirigeix el treballs d’identificació. Durant els mesos de febrer i març es va fer una primera ronda de treball de camp que va permetre arribar a 90 espècies identificades. El 28 de març la participació especial del soci d’Associació Hàbitats Alfred Bellès va permetre noves identificacions, moment en que el llistat es va situar en 113 espècies. L’arribada de la primavera implica canvis significatius en la coberta vegetal i el treball fet durant les últimes setmanes ha permès assolir la xifra actual de 153 espècies. Tenint en compte que encara resten moltes setmanes de floració, està previst que la xifra final espècies de flora en el tram del projecte pugui ser encara superior.

L’elevada diversitat d’espècies és conseqüència de la diversitat d’hàbitats de l’espai i demostren, un cop més, l’interès ecològic de l’indret.

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 14/05/2014 by in Flora, Les Franqueses del Vallès, Llerona, Restauració, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores