Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Escullen el Projecte Rius com a referència internacional en la conservació i millora dels rius

Formació Horizon 2020 Projecte Rius

El Projecte Rius ha estat escollit per a formar a diferents representants de països de la Conca de la Mediterrània dins del projecte Horizon2020 CB/MEP.

Aquesta setmana  ha tingut lloc una formació teòrico-pràctica sobre un dels projectes de l’Associació Hàbitats, el Projecte Rius. Els destinataris de la formació han estat 29 representants de diferents països de la Conca de la Mediterrània: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Marroc, Líban, Palestina i Tunísia. Els assistents provenien de l’administració pública, d’ONG’s, d’associacions i també d’empreses privades. La formació ha estat impulsada pel projecte internacional Horizon 2020 Capacity Building/Mediterranean Environment (CB/MEP, Desenvolupament de Competències/Entorn natural mediterrani), l’ONG WWF-MedPO i l’Assocació Hàbitats. El objectiu de la formació ha estat capacitar als assistents per a què puguin prendre exemple del Projecte Rius als seus països d’origen, adaptant-lo a les seves condicions mediambientals, socials i econòmiques.

La iniciativa “Horizon 2020“, impulsada per la Unió Europea, té com a objectiu eliminar la pol·lució del Mediterrani  a l’any 2020 i lluitar contra les fonts de contaminació que representen al voltant del 80% de tota la contaminació del mar Mediterrani: residus urbans, aigües residuals urbanes i la contaminació industrial.  Dintre d’aquesta inciativa, el projecte CB/MEP conta amb un pressupost de  9.2 milions d’euros per a capacitar a persones clau que ajudin a aconseguir aquests objectius, tot això a través d’activitats formatives que inclouen conferències, tallers, congressos, etc. Dintre d’aquest marc formatiu el Projecte Rius ha estat escollit com un clar exemple d’èxit en la conservació i millora dels rius, un model que pot ser adaptat a altres països de la Mediterrània.

1.ProjecteRius_FormacioDia1

La formació es va dividir en dos parts, una teòrica i una pràctica. La part pràctica es va centrar en el riu Tenes a Bigues i en el projecte de restauració a les Franqueses del Vallès. Durant el matí els assistents van poder veure les tasques de millora que s’havien fet al riu Tenes i fer ells mateixos una inspecció del riu. Durant la tarda, se’ls va mostrar les actuacions que s’han fet a la ribera dreta del riu Congost per la naturalització del paisatge fluvial.

2.ProjecteRius_FormacioH2020_BuscantMacroinvertebrats

Buscant macroinvertebrats al riu Tenes

El resultat de la formació ha estat molt positiu, alguns dels assistents van qualificar al Projecte Rius de “cas d’èxit” i s’han mostrat interessats en aplicar aquest model als seus països, ja que “és un exemple a seguir a nivell social i ambiental”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores