Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

La Font d’en Pinós ja té accés!

CIMG2687

L’Associació Martinet, juntament amb l’Associació de Veïns de la Font d’en Pinós, fa temps que treballen en la recuperació d’aquesta font. Durant la primavera de 2014 ambdues entitats han impulsat la instal·lació d’un pont que uneix els termes d’Aiguafreda i Centelles creuant el riu Congost, objectiu que s’ha fet realitat després d’anys de treball. La clau de l’èxit rau en la col·laboració entre entitats i consistoris.

La Font d’en Pinós gairebé va desaparèixer amb les riuades d’ara fa prop de 20 anys. Un grup de veïns i veïnes va començar a treballar per recuperar-la. La tasca del voluntariat ha permès restaurar un safareig on antigament s’hi rentava la roba. També han restablert els tres brocs de la font, on ara hi raja aigua. A més han condicionat tota la zona de lleure i descans al voltant de la font, creant un espai molt agradable pels veïns i veïnes d’Aiguafreda i Centelles. L’últim pas que quedava per fer era, justament, reconstruir el pont que creua el riu Congost i uneix el municipi d’Aiguafreda amb la font, situada dins el terme municipal de Centelles.

Aquesta primavera l’Associació Martinet i els amics de la Font d’en Pinós, han dinamitzat les tasques de construcció. També ha estat decisiva la col•laboració de les empreses locals: Comet Taller ha col·laborat amb els treballs de ferro, mentre que Soldevila ha ofert tota la fusta necessària per la construcció del pont. La mà d’obra l’ha aportat l’Ajuntament d’Aiguafreda, mentre que el consistori de Centelles ha dut a terme les últimes adequacions de l’espai de la font per a la inauguració del pont el dia 25 de maig.

La recuperació de la Font d’en Pinós ha comptat en diferents moments amb la col·laboració d’Associació Hàbitats, que començà la seva intervenció al municipi l’any 2009 amb la restauració de la riera de Martinet i la dinamització de la població local en la conservació del medi. L’empenta dels veïns i veïnes del municipi i de l’Associació Martinet és mostra de l’èxit dels projectes d’adopció en l’apoderament de la societat en la configuració del territori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 26/05/2014 by in Accions de voluntariat, Aiguafreda, Font d'en Pinós, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores