Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Després de l’estiu, visita tècnica al Congost

Ja a les acaballes del projecte Associació Hàbitats i Aprèn serveis ambientals acabem de perfilar els últims detalls del projecte.

Després de l’estiu, és el moment de fer revisió de les actuacions, veure’n el resultat i planificar les últimes tasques a realitzar.

Les plantacions han aguantat molt bé l’estiu, la supervivència de les plantacions, tant dels nuclis de vegetació autòctona, com les estaques ha estat del voltant del 90%. L’estiu no ha tingut puntes de calor extrema i, tot i que entre abril i agot les pluges van ser escasses, el mes de setembre ha estat bastant beneficiós en aquest sentit.

Les tasques que resten per fer es desenvoluparan a través del voluntariat corporatiu de la Fundación Telefónica, previst pel proper 10 d’octubre. Se’ls encarregaran les següents feines:

  • Manteniment de les plantacions: s’eliminarà la competència de les plantacions amb la neteja dels escocells.
  • Eradicació d’espècies exòtiques: S’eliminaran els exemplars de camamilla del camp (Senecio inaequidens).
  • Neteja de deixalles de l’espai: Es farà una batuda dels últims residus presents a la zona. Amb les últimes pluges, el riu ha arrossegat algunes deixalles que s’han quedat a la riba.
  • Arranjament de l’aguait: Els voluntaris i voluntàries col·locaran el bruc que acabarà de tancar la tanca que protegeix el dormider de Corbs Marins.

Amb això es donarà el projecte de restauració  del riu Congost per finalitzat i es rendiran comptes dels resultats a la ciutadania el proper 25 d’octubre durant una visita de camp.

Amb el finançament delogo colorl Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad

IMG_0471

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 02/10/2014 by in Les Franqueses del Vallès, Llerona, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores