Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

OBERT PER OBRES: Cloenda de la restauració del riu Congost


IMG_0444-Editar

Un any després de l’inici del projecte de Restauració del riu Congost al pas per Llerona, el projecte arriba al final. Dissabte 25 d’octubre, de la mà d’Associació Hàbitats, Aprèn Serveis Ambientals i l’ajuntament de Les Franqueses del Vallès,  es van explicar les actuacions que s’han dut a terme dins del projecte i quins han estat els resultats que s’han obtingut.

S’ha dut a terme la restauració ecològica, amb l’eliminació de vegetació exòtica i replantació amb vegetació autòctona de 1,8km i una superfície aproximada de 30ha. La supervivència de les plantacions ha estat altíssima, amb només 2-3baixes. La suavitat de l’estiu ha estat determinant en aquest sentit. També s’ha reparat la tanca i aguait d’ocells i s’ha limitat l’accés a la llera del riu en vehicle, fets que permetran una major tranquil·litat al dormidor de Corbs marins.

El projecte, a més, ha promogut la participació ciutadana en la conservació del medi fluvial, a través de diferents activitats de voluntariat i de sensibilització com vistes tècniques a l’espai, activitats ornitològiques, d’inspecció de rius, Nits de ratpenats. En total s’ha comptat amb més de 170 persones al llarg de tot el projecte i s’ha establert un grup de voluntaris estable que analitzarà l’evolució ecològica del riu dues vegades a l’any.

D’altra banda, també s’ha treballat en la renaturalització del passeig fluvial, combinant criteris estètics amb naturalístics per tal de fer el passeig un lloc agradable i d’acord amb l’espai que ocupa, dins de la Xarxa Natura 2000.

El projecte ha unit els esforços de les diferents administracions públiques implicades en el territori com el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente , el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per la Defensa de la Conca del Besòs i l’ajuntament de Les Franqueses del Vallès.

Associació Hàbitats valorem molt positivament l’experiència i volem  compartir l’èxit amb totes aquelles persones que han col·laborat en el projecte.

IMG_0449

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 27/10/2014 by in Custòdia del territori, Les Franqueses del Vallès, Llerona, Restauració.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores