Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Les plantacions del riu Congost aguanten els últims aiguats

Entre finals de novembre i principis de desembre vam tenir un episodi de pluges intenses arreu de Catalunya. El riu Congost va patir una crescuda molt important, especialment al municipi de La Garriga, on es van registrar 127 l/m2 en 3 dies i es va arribar a una intensitat de 80 l/h. Es va tractar de la llevantada més destacada en els últims 20 anys a Catalunya.

Els veïns i veïnes de Llerona havien expressat la seva preocupació sobre el perill que podia comportar plantar arbres i arbusts dins la llera del riu, en cas de crescuda. En la jornada del mes de març en la que diferents voluntaris van participar en la restauració fluvial es van tractar alguns d’aquests dubtes. Tot i que la revegetació s’ha fet amb vegetació pròpia de ribera, flexible i adaptada a les crescudes, les plantacions tenen menys d’un any i per tant les arrels podien no estar del tot assentades. Ens plau comunicar que, exceptuant alguna estaca, la resta de plantacions han aguantat els aiguats. Doble bona notícia si pensem que la vegetació de ribera, a més, assenta les riberes i evita l’erosió de les lleres, disminuint el risc que representen les avingudes.

Amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 30/11/2014 by in Flora, Les Franqueses del Vallès, Llerona, Restauració, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: