Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Inici del projecte de restauració del Congost a Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Granollers

El dia 1 de desembre és el tret de sortida del nou projecte de restauració del riu Congost coordinat per Associació Hàbitats.

El projecte té per objectiu restaurar la qualitat y la connectivitat ecològica dels hàbitats fluvials autòctons potenciant la fauna local a través de la participació social, el voluntariat i la custòdia del territori.

Aquest tram del riu Congost està inclòs dins de la Xarxa Natura 2000, que és la iniciativa política europea més important de conservació de la natura, amb la que la Unió Europea ha establert un marc legal que garanteix la protecció del patrimoni natural i, a més, s’ha compromès a salvaguardar-lo mitjançant la integració a la Xarxa d’una mostra significativa dels hàbitats i les espècies que millor el representen.

El projecte preveu actuacions en el tram representat en el mapa següent:restauracio Congost mapa

Es desenvoluparan dues tipologies d’activitat. Per una banda, es treballarà en la restauració ecològica de la zona de ribera, la majoria d’aquestes actuacions es duran a terme per professionals de la bioenginyeria, degut als requeriments tècnics que es necessiten per dur-ho a terme. D’altra banda, també es desenvoluparan activitats de caire participatiu, combinant l’educació ambiental, el voluntariat i la formació en tècniques de restauració.

Convidem a tothom a implicar-se en el projecte i participar de les activitats que es desenvoluparan al llarg de l’any. Podeu sol·licitar més informació a info@associaciohabitats.cat.

El projecte es durà a terme amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

logo color

IMG_0594

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores