Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Ja comencen les obres al segon tram del riu Congost!

El passat dimarts 13 de gener vam fer una visita tècnica al tram del Congost que Associació Hàbitats restaurarà durant aquest 2015. El tram transcorre per Canovelles al marge dret del riu i per Les Franqueses del Vallès i Granollers a la riba esquerra i es preveu que l’inici de les actuacions sobre el terreny sigui al mes de febrer.

Conjuntament amb l’empresa de bioenginyeria Aprèn Serveis Ambientals, es van concretar les actuacions a executar en l’espai. Durant la visita es va posar de manifest quines serien les actuacions principals del projecte i algunes curiositats de l’espai.

L’actuació amb més rellevància ecològica serà el tractament dels ailants que han començat a ocupar la llera del riu Congost fruit de la dispersió dels exemplars del camí fluvial. També es tractaran altres espècies exòtiques com el gineri o la canya americana.

D’altra banda es plantaran nuclis de vegetació autòctona seguint l’estructura de bosc de ribera que es crea de forma natural. Es plantaran espècies tant arbustives com arbòries de port petit. Una curiositat de l’espai és la presència de petits freixes que han crescut de forma natural, els quals es tutoritzaran per tal de maximitzar la seva supervivència.

El projecte també incidirà amb força sobre la presència de deixalles. Tot i que la tendència general és la reducció de les deixalles en els espais fluvials, aquest tram del riu Congost segueix patint aquest impacte.

Durant tot el projecte es realitzaran diverses activitats obertes a la població a les que convidem als veïns i veïnes a participar-hi. Podreu consultar l’agenda d’activitats a www.associaciohabitats.cat

Aquest projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

not2

logo color

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 14/01/2015 by in Canovelles, Granollers, Les Franqueses del Vallès, Restauració, Riu Congost.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores