Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Treballem pels amfibis i rèptils de la Vall de Riells

En el marc de l’acord de custòdia fluvial a la Central de Riells del Fai, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, ens ha concedit un ajut per la Restauració de punts d’aigua per a l’herpetofauna i afavoriment d’hàbitats d’interès comunitari a la vall de Riells del fai. El projecte té per objectiu restaurar el conjunt d’elements patrimonials lligats a l’aigua, així com els hàbitats adjacents, tant pel seu valor intrínsec com per l’especial interès que representen per la herpetofauna.

Es pot afirmar que el riu Tenes, en el sector de la Central de Bigues, representa un dels “hotspots” de biodiversitat més importants de tota la conca del Besòs, i el punt on es concentra un nombre major d’hàbitats d’interès comunitari.  A més, les característiques de l’indret fan que tingui un elevat potencial per la presència d’herpetofauna, abundant a la zona, tot i els impactes presents a l’espai. El projecte vol afavorir el desenvolupament dels hàbitats característics i d’interès comunitari de la zona, potenciant així la fauna local i especialment els amfibis i els rèptils.

Seguint la filosofia de la custòdia participativa, que impulsa Associació Hàbitats, el projecte comptarà amb una jornada de voluntariat, en col·laboració amb l’associació Boscos 94, en la que es realitzaran diferents tasques de restauració fluvial.

La jornada serà el proper diumenge 1 de març. Convidem a tothom a participar-hi! Podeu inscriure’us enviant un correu electrònic a info@associaciohabitats.cat o trucant al telèfon 93 421 32 16 (Les places són limitades i s’adjudicaran per odre d’inscripció).

fauna_central (2)

agricultura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores