Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

NOVA DATA! Participa en la restauració ecològica del riu Congost

Degut a les pluges de l’últim cap de setmana vam haver de suspendre la joranda de volunatriat al riu Congost, però ja tenim nova data per celebrar-la. Us esperem a tots i totes el dissabte 11 d’abril!

En el marc del projecte de restauració ecològica del riu Congost finançat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad, organitzem una jornada de voluntariat en la que els participants aprendran i col·laboraran en diferents tasques de restauració fluvial. Durant la jornada es desenvoluparan les següents tasques:

  • Es protegiran i afavoriran els exemplars petits de vegetació autòctona que, de manera espontània, han crescut a la zona de ribera. Es crearan escocells al voltant d’aquests plançons i s’eliminaran les espècies competidores per afavorir la supervivència dels exemplars escollits. El tancament d’hàbitats amb bardissa és una de les causes de la pèrdua d’hàbitats.
  • Es plantaran estaques provinents de vegetació local. Aquest és un mètode de revegetació econòmic i eficaç. A més, al provenir d’exemplars molt propers s’assegura que l’adaptació al medi dels nous individus sigui màxima. Es tracta d’una tasca molt engrescadora per als voluntaris i voluntàries. Tallarem les estaques, les plantarem i cobrirem les rases.
  • Es recolliran els residus presents a la riba del riu. Des d¡uns anys endarrere la problemàtica de les deixalles a disminuït força en les lleres dels rius, no obstant,encara trobem alguns residus que poden ser causa de pèrdua de biodiversitat, especialment animal. Entre tots i totes recollirem les deixalles que trobem al pas.

cartell activitat voluntariat 11 abril.indd
Us convidem a conèixer, compartir i conservar el riu Congost.

logo color

One comment on “NOVA DATA! Participa en la restauració ecològica del riu Congost

  1. Retroenllaç: JORNADA DE VOLUNTARIAT AL RIU CONGOST | Aprèn, Serveis Ambientals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores