Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

La tortuga de rierol al Congost

Mauremys leprosa4

La tortuga de rierol (Mauremys leprosa) és una espècie de tortuga d’aigua que, juntament amb la tortuga d’estany (Emys orbicularis), són espècies autòctones de la península ibèrica. Es troba catalogada com espècie vulnerable dins la llista vermella de la IUCN (http://www.iucnredlist.org/details/158468/1) degut a la degradació del seu hàbitat i de la competència amb espècies introduïdes per l’home com la tortuga de tempes roges (Trachemys scripta).

Com totes les tortugues d’aigua és una tortuga carnívora, s’alimenta sobretot de granotes, tritons, cargols, insectes, cucs, petits crustacis, petits peixos, sangoneres, etc.

Hivernant a partir de primers de novembre, reprèn l’activitat al març, quan comença el període de reproducció.

Durant una visita tècnica a les obres de restauració del riu Congost el passat mes de març, vam poder veure un exemplar d’aquesta espècie al tram on Associació Hàbitats està actuant. Per tal de corroborar la troballa vam consultar a experts del Museu de Granollers que ens van  confirmar les citacions d’aquesta espècie a la conca i concretament a la zona del projecte. Estem molt contents de la troballa que ens anima a seguir treballar per la millora dels ecosistemes fluvials.

Aquest projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores