Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Bona feina dels voluntaris i voluntàries del riu Congost!

Els voluntaris i voluntàries del projecte de restauració ecològica del riu Congost han estat treballant per la millora de la riera de Carbonell i del riu Congost. L’activitat s’havia de celebrar el dia 21 de març, però a causa de les pluges es va haver de suspendre. Finalment, aquest dissabte 11 d’abril, la meteorologia ens va respectar i vam poder celebrar la jornada de voluntariat, reunint a més d’una vintena de persones engrescades en les tasques.

P1140554

Primerament ens vam centrar a la zona de la riera de Carbonell, on calia retirar els residus provinents d’un antic hort desocupat. Amb tantes mans de seguida es va notar la millora. Els més petits van aprofitar el moment per regar les plantacions de la riera.

P1070867

Una vegada feta la feina més dura i potser desagradable, els participants van poder descobrir com d’una estaca viva en pot sortir un nou arbre. Vam tallar diverses branques de gatell que servirien per reproduir l’espècie a la zona del gual de Cal Forcaire.

P1070899

També vam aprofitar un exemplar de tamariu, espècie rara i poc abundat, per acabar de fer les últimes estaques.

P1070913

Volem agrair la feina feta al grup de voluntaris i voluntàries i els convidem a seguir gaudint i participant del riu Congost!

Aquest projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores