Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Els ratpenats al riu Congost

Voluntariat sobre ratpenats al riu Congost

Els voluntaris i voluntàries del riu Congost van poder conèixer de més aprop uns animals que sovint ens són desconeguts. Els ratpenats són animals bioindicadors i amb el Projecte Quirorius es pot determinar l’estat ecològic dels rius. Com a punt de sortida el Teatre de Can Palots de Canovelles, els participants van poder aprendre diferents curiositats d’aquest grup faunístic de la mà dels professionals del projecte Quirorius. Després, tot fent una passejada ens vam apropar al riu. Llàstima que no vem poder veure les espècies que voliem que són els raptenats d’aigua (Myotis daubentonii) o el ratpenat de peus grans (Myotis capaccinii), però en vem veure d’altres com la pipistrel·la comuna (Pipistrellus pipistrellus) o la pipistrel·la nana (Pipistrellus pygmaeus).

Seguiment de ratpenats amb voluntariat

Aquest projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a travésde la Fundación Biodiversidad.

logo color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores