Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Informe RiusCat 2014

Portada Informe RiusCat 2014_petitaFruit del treball dels voluntaris i voluntàries del Projecte Rius, anualment, s’elabora l’Informe RiusCat que analitza l’estat ecològic dels rius de Catalunya, així com la participació social en el projecte.

Durant el 2014 s’han fet 215 inspeccions, 112 a la primavera i 103 a la tardor, amb presència a la majoria de conques de Catalunya i amb la participació de prop de 2500 persones.

L’informe conclou que el ritme de millora dels ecosistemes fluvials s’ha estancat, mantenint els ecosistemes en una qualitat moderada. La millora de les infraestructures de l’aigua i la sensibilització ciutadana vers el medi ambient i els rius en particular, va fer que la qualitat de l’aigua millorés notòriament , recuperant així el recurs aigua i col·locant els ecosistemes fluvials en una qualitat moderada.  El ritme de millora fa pensar que l’objectiu dictat per la Directiva Marc de l’Aigua, d’assolir una bona qualitat a l’any 2015, no arribarà a temps. Els resultats de les inspeccions del Projecte Rius revelen que, en l’estat actual en que es troben els rius, les actuacions de millora haurien de passar per la renaturalització de les riberes.

Podeu consultar l’Informe RiusCat 2014 complert clicant aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores