Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Voluntaris i voluntàries! Voleu organitzar una sortida del Projecte Rius?

CIMG2966

Ja tenim a tocar la campanya d’inspecció de rius de tardor! Estem organitzant les sortides formatives en la metodologia del Projecte Rius. Aquestes sortides tenen un doble objectiu: d’una banda, acollir nous grups de voluntaris dins del projecte i, de l’altra, solucionar dubtes o refrescar la metodologia a grups que ja en formen part. És per això que us volem oferir la possibilitat d’organitzar una d’aquestes sortides al vostre riu.

La sortida té una durada d’un matí (3 hores aproximadament)i es farà durant un dissabte del mes d’octubre.

Els únics requisits són que la sortida ha de ser oberta a tota la ciutadania i que el grup impulsor haurà de col·laborar en la difusió de l’activitat (penjant algun cartell al municipi, a través de xarxes socials, convidant a familiar, amics i veïns…)

Així que esperem les vostres peticions enviant un correu electrònic a voluntariat@associaciohabitats.cat.

En cas de rebre més peticions de les que podem realitzar, aquestes quedaran en llista d’espera i intentarem organitzar-les durant les següents campanyes.

Moltes gràcies i esperem notícies vostres!

Anuncis

6 comments on “Voluntaris i voluntàries! Voleu organitzar una sortida del Projecte Rius?

 1. María Tubert Blanch
  07/09/2015

  Hola, no he participat mai en aquest projecte però m’agradaria formar-ne part. Sóc educadora ambiental de l’escola de natura de banyoles, estic segura que em podríem fer difusió i portar nens i nenes amb les seves famílies interessades en el descobriment dels rius.
  Podríem informar-me del tema? Com funciona? Moltes gràcies!

  • Bon dia María,

   El Projecte Rius és una iniciativa de voluntariat en espais fluvials impulsada per Associació Hàbitats, entitat sense ànim de lucre que treballa per la conservació del medi. És un projecte obert a totes les persones i col•lectius, només cal que es tracti d’un grup de 3 membres o més. Els diferents grups de voluntaris i voluntàries actuen a diferents rius i rieres del conjunt de Catalunya analitzant semestralment un tram de riu que ells mateixos trien.

   Per ser grup de voluntaris cal rebre una formació inicial a càrrec d’Associació Hàbitats, que permet al nou grup familiaritzar-se amb la metodologia i posar a prova la destresa a l’hora de prendre els paràmetres que permeten determinar l’estat de salut d’un tram de riu. Les sessions de formació es realitzen generalment a la primavera i a la tardor.

   Un cop adquirida la formació, es passa a formalitzar el grup. Per una banda, signareu el document de comprimís amb les condicions de la col•laboració, drets i deures dels voluntaris i d’Associació Hàbitats. D’altra banda, donarem d’alta la fitxa amb les dades personals del grup, les dades del tram i les claus d’accés a l’espai web a través de qual introduireu les dades i observacions que realitzeu del tram de riu o riera. Juntament amb això se us cedirà una carpeta amb els materials necessaris per tal de realitzar les inspeccions del riu. Quan desitgeu finalitzar en la tasca de voluntariat, haureu de retornar els materials a l’entitat.

   El que sí que cal dir és que aquesta activitat és gratuïta i en el vostre cas no podrieu lucrar-vos d’oferir l’activitat (tampoc sé si seria el cas, però millor dir-ho d’entrada), el que sí que podrieu oferir és que les famílies us acompanyessin a fer les dues inspeccions anuals i inclús s’animessin a fer-se grup de voluntaris autònom!

   Properament publicarem el calendari desortides formatives de la tardor. En cas que vulguéssiu una activitat per a vosaltres també es pot contractar.

   Us hi animeu?

   Et deiexem el nostre contacte per si et podem ajudar a resoldre algun dubte voluntariat@associaciohabitats.cat, 93421 32 16.

   Moltes gràcies!

 2. Volem agraïr la resposta a la proposta d’organitzar sortides formatives del Projecte Rius als vostres municipis. Hem rebut diverses peticions i estem molt contents de l’interès i les ganes que ens heu mostrat.

  Intentarem donar resposta a totes les demandes durant aquesta i les següents campanyes.

  Moltes gràcies! Seguim treballant!

  • María Tubert Blanch
   16/09/2015

   Hola,
   Estem interessades en fer un grup de voluntaris(bé, de moment som dues) per fer un estudi del riu Fluvià.
   Ja ens direu quins són els passos que hem de fer a partir d’ars.
   Moltes gràcies!!

   María

   • Hola María,
    el primer que heu de fer és assistir a una sortida formativa per aprendre com funciona la metodologia del Projecte Rius. Els propers dies publicarem l’agenda de tardor en aquest mateix bloc (si ens doneu el vostre correu electrònic us podem fer arribar al informació). Després, haureu de signar el full de compromís del voluntari perquè us cedim els materials d’inspecció i a partir d’aquí ja podeu començar a formar part del Projecte Rius.
    Enhorabona per la iniciativa!

   • maria tubert
    22/09/2015

    Els nostres correus són mariatubi@hotmail.com, ester.ros.badosa@gmail.com i menin78@gmail.com.

    Gràcies,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 07/09/2015 by in Educació ambiental, Inspeccions de riu, Participa-hi!, Projecte Rius.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores