Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

L’hort al riu

Paraules com vegetació al·lòctona, invasora, espècies protegides, bosc de ribera… Sovint quan parlem de la vegetació de ribera ens ve al cap espècies com l’àlber, el vern, els salzes… també la canya americana, l’ailant… però poques vegades pensaríem amb les hortalisses que plantem als horts.

Durant la visita a les obres de restauració del riu Congost hem pogut observar una gran proliferació i varietat d’espècies hortícoles a la ribera. Hem trobat carbassons, tomaqueres, bledes… Però com és que creixen aquestes plantes al mig del riu?

P1080204

Carbassonera

P1080203

Bledes

P1080206

Nyàmeres

Els rius són l’eix vertebrador del territori. La dinàmica fluvial és un gran vehicle per a la dispersió de llavors (amb els beneficis i desavantatges que pot comportar). Uns horts instal·lats aigües amunt, poden ser l’origen de les llavors o també ens pot fer pensar el destí de les aigües de la cuina de casa nostra… Què passa quan rentem les verdures i les llavors se’n van per l’aigüera?

La natura no ens deixa de sorprendre.

Aquest projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

logo color

One comment on “L’hort al riu

  1. joanegert
    03/11/2015

    Quina sorpresa! 😊

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores