Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

El riu Gaià i els seus voluntaris

Enguany, des d’Associació Hàbitats, vam obrir la porta a organitzar sortides formatives en els trams en que els grups de voluntaris volguessin refrescar la metodologia i animar al seu entorn més proper a unir-se al Projecte. La família de Cal Camadall ens va convidar al riu Gaià, dissabte 24 d’octubre.

La Maria, educadora d’Associació Hàbitats, ens explica com a anat la jornada:

La família de Can Camadall que havia coordinat l’activitat al riu Gaià al seu pas per Seguer ha estat molt acollidora. L’Ivan (el pare de la família de Can Camadall) ens ha convidat a casa seu, un antic viver forestal perdut en mig de la serralada de la Conca de Barberà i ens ha descobert un paratge idílic allà a la zona. El riu Gaià al seu pas per Beguer es situa proper al seu naixement, una zona natural sense gaire intervenció humana. La zona escollida per fer l’anàlisi de la qualitat del riu ha donat uns valors prou bons de qualitat ambiental. Encara que hem de dir que a l’anàlisi fisicoquímic els valors per als nitrats han sortit prou elevats, segurament degut als usos agrícoles del sòl a la comarca. Hem vist animalons que ens han cridat l’atenció com el cranc de riu americà, hem trobat rastres de llúdriga, ous de sangonera i hem identificat varios macroinvertebrats d’interès. En resum, ens ho hem passat molt bé i hem descobert coses noves!

Us deixem algunes fotografies de la jornada.

P1100106

P1100116

P1100131

P1100144

P1100149

P1100150

P1100167

Aquesta activitat compta amb el suport de:

benestar_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores