Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Jornada de voluntariat i aprenentatge al riu Congost, un èxit!

Aquest dissabte una quarantena de persones ens vam aplegar a la vora del riu Congost per tal de seguir treballant en la seva millora ecològica.

Primerament i tot junts, vam observar el grup d’anelladors de Parus que ens van ensenyar com duen a terme la seva tasca, mentre anellaven els ocells que durant el matí havien caigut a les xarxes, prèviament col·locades. Vam veure cargolets, titelles, pit-rojos, merles, cuallargues i finalment un blauet! Els anelladors van convidar als participants a alliberar els ocells.

P1080269

P1080273

P1080289

Després, i per tal d’optimitzar la feina dels voluntaris, ens vam repartir en grups. Cada participant podia escollir la tasca que més li interessava i després canviar a una altra.

Un grup va anar a veure les xarxes de captura dels anelladors i van seguir amb la tasca d’identificació i seguiment dels ocells del riu Congost.

P1080299

Els altres, de la mà del GOT – Tenes, van construir diferents caixes niu, per tal de crear refugis per a les aus. Vam fer fins a 8 caixes per a mallerengues i en vam penjar 4.

P1080310

P1080324

P1080329

La resta del grup, va substituir alguns arbres que no han superat l’estiu per freixes. Al mateix temps varen netejar els escocells de les plantacions de fa un any, per maximitzar la seva supervivència.

P1080309

P1080318

Entre tasca i tasca, els voluntaris van aprofitar per anar recollint les deixalles de l’espai, que amb la recent crescuda del riu eren força abundants. Fins i tot vam trobar una nevera!

P1080316

Amb aquesta jornada es posa punt i final a les activitats de voluntariat i sensibilització que des de fa un any estem desenvolupant al riu Congost al tram de Les Franqueses del Vallès i Canovelles. Amb una participació de més de 100 persones, amb activitats de voluntariat, ratpenats, ocells, inspecció del riu, etc., veiem com la ciutadania s’ha apropat al riu, l’ha treballat i millorat. Volem agrair la feina de tots els voluntaris del projecte!

Aquest projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

logo color

Anuncis

2 comments on “Jornada de voluntariat i aprenentatge al riu Congost, un èxit!

  1. Retroenllaç: Taking care of the Congost River | La Natura del Riu Congost

  2. joan egert
    10/11/2015

    Una gran jornada! amb ganes de repetir-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores