Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Presentem el Projecte Rius a la Xarxa d’Educació Pirineus Vius

Fruit del contacte que es va establir a les III Jornades PAN-europees d’Educació Ambiental cap a la Sostenibilitat, la Xarxa d’Educació Pirineus Vius ens van convidar a presentar el Projecte Rius a la seva trobada anual.

La Xarxa està  formada per entitats de les dues vessants del Pirineu, hi participen educadors ambientals, empreses, associacions i professionals individuals del sector. Els principals àmbits de treball de la iniciativa són l’educació ambiental, així com el patrimoni natural i cultural, tot molt lligat al turisme.

IMG_5265

Les jornades han servit per treballar el projecte ADN Pirineus, un projecte transfronterer que s’ha presentat recentment amb l’objectiu de treballar i potenciar els valors del massís pirenaic i hi han participat una vuitantena de persones. Durant les jornades s’han creat els grups de treball que desenvoluparan les diferents accions del projecte, de manera que tots els membres de la xarxa participaran del desenvolupament dels continguts i metodologies. Concretament, durant les jornades s’ha treballat el patrimoni cultural i el Piribus, una exposició itinerant que viatjarà per diferents punts del Pirineu.

IMG-20151201-WA0007

Associació Hàbitats vam tenir l’oportunitat de donar a conèixer el Projecte Rius al conjunt d’entitats participants a les jornades. El Pedro Alba, vocal de la junta directiva, va presentar el projecte amb l’objectiu de crear vincles i coneixences amb altres entitats del sector.

L’experiència ha estat molt positiva i esperem poder seguir participant en projectes com aquest, que treballen per la conservació i sensibilització del nostre territori des de la ciutadania.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 04/12/2015 by in Associació Hàbitats, Educació ambiental, Jornades, Projecte Rius.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores