Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Assistim a la presentació de: IASTracker

 

20160128_101256

 

El passat dia 28 de gener l’Associació Hàbitats vam assistir a la presentació de l’aplicació per al mòbil anomenada IASTracker a L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Aquesta aplicació permet localitzar amb el telèfon mòbil algunes de les espècies invasores de fauna i flora que tenim al territori.

Aquest projecte l’impulsa el grup IC5Team, format per cinc investigadors sortits del programa de postgrau de l’ICGC, i ha resultat guanyador en el concurs MyGEOSS d’aplicacions innovadores en dominis ambientals organitzat per la Comissió Europea.

A Catalunya hi ha constància de 1.132 espècies exòtiques, tant de fauna com de flora, de les quals 49 es consideren invasores.

Qualsevol ciutadà pot descarregar-se-la i omplir la fitxa amb la localització de l’espècie de flora o de fauna, que posteriorment és publicada i validada en un geoportal d’accés universal on els usuaris poden accedir-hi lliurement per fer diverses consultes sobre les espècies que han trobat o les que han trobat altres usuaris.
Us animem a probar aquesta eina!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 03/02/2016 by in Associació Hàbitats, Denúncia, Educació ambiental, Fauna, Flora, Participa-hi!.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: