Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Narcís Prat, reconegut per la seva trajectòria en divulgació científica

Narcís Prat

El catedràtic d’Ecologia Narcís Prat ha estat guardonat amb la III Distinció de la Universitat de Barcelona a les millors activitats de divulgació científica i humanística. Aquest reconeixement, té l’objectiu fomentar la difusió de l’activitat científica i el coneixement al conjunt de la societat.

El guardó ha estat lliurat el 2 de març al Paranimf de la Universitat de Barcelona en un acte que ha agrupar diverses personalitats del món acadèmic i empresarial. Associació Hàbitats ha estat representada pel president, Xavier Martí Ausejo i el vocal Pedro Alba Rosado, que varen tenir el plaer de felicitar personalment el premiat.

Narcís Prat, junt amb la recentment desapareguda Maria Rieradevall, són els creadors de la metodologia científica d’inspecció del Projecte Rius. A més, Narcís Prat és director del Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management i membre fundador de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua. Ha presidit l’Associació Espanyola de Limnologia i ha estat assessor de l’Agència Catalana de l’Aigua. Al llarg de la seva trajectòria ha liderat 76 projectes de recerca sobre contaminació i gestió de l’aigua i ha publicat 63 articles científics en revistes nacionals i internacionals.

Actualment, la tasca del professor Prat se centra en la defensa dels rius i la millora de la gestió de l’aigua, així com en reforçar el paper actiu de la ciutadania en la conservació dels ecosistemes fluvials. Actualment, coordina el projecte europeu LIFE TRivers, que té com a meta aportar eines per diagnosticar correctament l’estat ecològic dels rius temporals i millorar-ne la gestió d’acord amb els objectius de la Directiva marc de l’aigua (DMA) de la Unió Europea.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 03/03/2016 by in Associació Hàbitats.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: