Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

El riu Congost en custòdia!

20160511_125413

Des de l’any 2012, Associació Hàbitats treballa en la conservació del riu Congost al Vallès Oriental. El projecte s’inicia de la mà del Consorci per la Defensa de la Conca del Besòs, que transmet a l’Entitat la necessitat de restaurar el tram del riu Congost al pas pel pla de Llerona. Associació Hàbitats inicia aleshores un procés participatiu per tal d’implicar la ciutadania en la conservació i millora de l’ecosistema fluvial. El projecte compta de seguida amb el suport de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i les administracions públiques. Es realitzen sobretot accions de gestió de la vegetació (extracció d’espècies invasores i replantació amb vegetació autòctona), preservació de l’espai (limitació d’accessos) i afavoriment de l’ornitofauna (arranjament de zones específiques per a la reproducció i descans de les aus). Davant l’èxit del projecte, l’any 2015 s’estén el model al municipi de Canovelles, permetent la restauració del riu Congost aigües avall replicant el model anteriors i atenent problemàtiques específiques com la presència de residus sòlids urbans, la presència d’horts il·legals que s’aconsegueix desmantellar.

P1080476

Enguany, gràcies als ajuts per la Promoció i consolidació de la custòdia a Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat, tornem a posar fil a l’agulla. Els ens participants del projecte ens vam reunir ahir per consensuar les actuacions pels propers mesos.

Amb la col·laboració de:

territori_h3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores