Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Els rius i rieres d’Aiguafreda en custòdia!

CIMG3258

A tocar del Parc Natural del Montseny, el projecte d’adopció al municipi d’Aiguafreda  va neixer l’any 2009 arran de l’interès dels voluntaris d’inspecció del projecte Rius de l’Associació per la Defensa de la riera de Martinet en contribuir a la conservació i millora de la riera de Martinet. El projecte suma el suport de l’Ajuntament d’Aiguafreda i també s’hi adhereix un propietari de terrenys privats propers a la riera, en Valeri Salgot, de l’ecogranja (http://salgot.lavola.net/ca/inicio). Les primeres accions consisteixen en l’adequació de camins i senyalització de l’itinerari de la riera de Martinet. Seguidament el projecte s’amplia a un altre espai d’interès: la Font d’en Pinós, a la vora del riu Congost que uneix els municipis d’Aiguafreda i Centelles. D’aquesta manera s’incorpora al projecte l’Ajuntament de Centelles. Durant 2013 i 2014 es restauren els elements patrimonials de l’àrea a de la Font i es millora l’estat ecològic de l’espai. L’any 2015 es realitzen actuacions de manteniment de la riera de Martinet i de l’itinerari senyalitzat, així com es construeix una nova passera que permeti creuar la llera en un punt fins el moment inaccessible.

P1080477

Enguany, gràcies als ajuts per la Promoció i consolidació de la custòdia a Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat, tornem a posar fil a l’agulla. La conservació de la riera de Martinet (control e la vegetació invasora, creació de refugis de fauna…), la recuperació patrimonial de la resclosa, el seguiment d’abocaments irregulars i el disseny d’un itinerari sensorial en seran les actuacions principals, a més de vetllar per la participació social i la incorporació de nous voluntaris i voluntàries per la conservació dels ecosistemes fluvials. Els ens participants del projecte ens vam reunir ahir per consensuar les actuacions pels propers mesos.

P1080483

territori_h3

Fotografia 1: Itinerari de la riera de Martinet

Fotografia 2: Ordenem l’inici d’itinerari

Fotografia 3: Reunió de coorindació de projecte d’adopció

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores