Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Associació Hàbitats participa al III Congrés català de l’associacionisme i el voluntariat

El passat 20 de maig es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el 3r Congrés català de l’associacionisme i el voluntariat. S’hi varen reunir més de 300 persones i en nom d’Associació Hàbitats hi assistí el soci i vocal de la Junta Directiva, Pedro Alba Rosado.

IMG-20160520-WA0001

La trobada suposà la cloenda a quatre mesos d’intenses sessions de debat arreu del territori per reflexionar sobre el present i el futur de l’associacionisme, plantejar propostes i fer front als reptes del sector. Fruit d’aquest procés de treball previ, van presentar-se un total de 27 propostes d’actuació (ampliades a 28 durant les sessions de treball del Congrés) que van ser validades per les persones assistents.

IMG-20160520-WA0005

Les 28 propostes d’actuació aprovades durant el Congrés abasten 5 àmbits d’acció: en primer lloc, fer créixer el teixit associatiu, millorant-ne la visibilitat i el reconeixement social. Segon, optimitzar els recursos públics adreçats a les entitats i als professionals que les integren. Tercer, fer més eficient la relació entre les entitats i l’Administració. Quart, millorar el posicionament de l’associacionisme i el voluntariat en els mitjans de comunicació públics, així com impulsar el maneig de les eines 2.0 per part de les entitats. I per últim, afavorir el treball en xarxa entre entitats, centre educatius, món empresarial i administracions. Aquestes iniciatives hauran de formar part del nou Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Per més informació sobre el Congrés podeu consultar l’enllaç: http://xarxanet.org/3ccav/

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 25/05/2016 by in Accions de voluntariat, Associació Hàbitats, Jornades.

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores