Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

El Xalet Blau

Ara fa dos anys, el Yago es va posar en contacte amb nosaltres, tenia ganes de veure com podíem col·laborar per fer del Xalet Blau una finca on la conservació de la natura en fos l’eix principal. Davant l’interès, l’equip tècnic va concertar una visita per a conèixer l’espai i parlar sobre les expectatives del propietari i les capacitats de l’entitat. Enguany hem trobat els recursos necessaris per poder començar a treballar a la finca.

20160919_114039

El Xalet Blau amb una part de terreny fluvial és una finca molt afectada per les inundacions i incendi del 94. La vegetació ruderal i invasora ha guanyat molt terreny i hi ha molta brossa soterrada.

20160919_113027

Associació Hàbitats treballa a Bigues i Riells des de l’any 2009, conjuntament amb l’ajuntament, diferents grups de voluntaris de la comunitat educativa, dos propietaris privats i l’associació Boscos 94. Aquests últims ja estan treballant en el terreny forestal del Xalet Blau des de fados anys, fent aclarides del bosc de pi, afectat per l’incendi del 1994.

La finca es troba a dins el terme municipal de Bigues i Riells llindant amb la localitat de veïna de Sant Feliu de Codines. Limita al nord amb el torrent de la Bassella, afluent del Tenes, i al sud amb la carretera BP1432 de Sant Feliu de Codines a La garriga a tocar de la Baga de Can Camps.

Amb una reunió de reconeixement de la finca, l’exposició de les idees de la propietat, Boscos 94 i Associació Hàbitats, hem iniciat el camí cap a la custòdia del Xalet Blau.

20160919_124845

Ben aviat anireu coneixent una mica més aquest indret.

Aquest projecte és possible gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

territori_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores