Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Primeres passes de recuperació de la resclosa

Els voluntaris de Decathlon i de l’associació Martinet, aquest diumenge 25 de setembre, han fet les primeres passes de recuperació de la resclosa.

20160925_100829

Reunides 45 persones a la font dels enamorats, Associació Hàbitats vam explicar als participants de la jornada, el projecte de custòdia que des de 2009 s’està desenvolupant a la riera de Martinet i quines són les properes accions. Amb això ens vam separar en dos grups.

El primer grup, per tal d’afavorir la fauna de la riera, van construir caixes niu per a mallerengues de la mà de GOT – Grup d’Ornitologia del Tenes. Sabíeu que les mallerengues volen fer-se el niu cada any?  I que als pardals els agrada tenir el niu ben ple? Vam penjar 6 caixes al llarg de la riera i la tardor que ve en farem el control i veurem si han estat ocupades per aquests ocells. Els més petits van començar a recollir material per a construir un hotel d’insectes de cara a la primavera, troncs, pinassa, pinyes… seran les habitacions d’aquests animalons.

El segon grup, van començar a desbrossar el canal de decantació de la resclosa de la riera de Martinet i és ben bé cert que la unió fa la força, amb poc més de 2hores, es van retirar muntanyes de vegetació i vam trobar els dos murs del canal. Xerracs, aixades, pics, estisores de podar, serres… els voluntaris i voluntàries van fer una feinada que deixa a punt el terreny per recuperar aquesta resclosa, construïda pel duc de Solferino l’any 1827.

Volem agrair la participació a tots els voluntaris i voluntàries de Decathlon i d’associació Martinet i us convidem a participar de les properes jornades a la riera!

Aquest projecte és possible gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, DEcathlon i i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

territori_h3

 

logo color

 

Logo.jpg

One comment on “Primeres passes de recuperació de la resclosa

  1. Retroenllaç: Jornada de voluntariat a la riera de Martinet | Projectes de custòdia fluvial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores