Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Què farem aquesta tardor-hivern a Bigues i Riells?

Aquesta setmana ens hem reunit l’equip de treball del projecte de custodia fluvial de Bigues i Riells amb l’ajuntament del municipi per concretar quines accions de millora de l’entorn del riu Tenes executarem durant els propers mesos.

sdr

sdr

En primer lloc, es durà a terme la renovació dels plafons informatius del passeig del Tenes. L’Associació Hàbitats va instal·lar aquests plafons l’any 2010 a diferents punts de l’itinerari del riu amb l’objectiu de destacar els valors naturals i patrimonials de l’espai i afavorir la conscienciació sobre la importància de la seva conservació. No obstant, el pas del temps i diversos actes vandàlics han contribuït a malmetre, i en alguns casos a fer desaparèixer, alguns dels plafons . Durant les properes setmanes, treballarem en l’inventari dels elements informatius per tal d’iniciar la renovació.

D’altra banda, l’Ajuntament mostra interès en la restauració ecològica del Tenes. Algunes de les tasques més importants a dur a terme són les desbrossades selectives i l’eliminació de nuclis de canya americana i de raïm de moro. Aquesta actuació es perfilarà durant l’hivern i suposa el manteniment de les accions que han realitzat l’Associació Hàbitats i l’Associació Boscos 94 durant els darrers anys.

L’Ajuntament de Bigues i Riells juntament amb el Consorci per al Defensa de Conca del riu Besòs s’han compromès a finançar les accions esmentades, que es complementaran amb una aportació d’Associació Hàbitats arran de la subvenció obtinguda per a la promoció i consolidació de la custòdia del territori a Catalunya de la mà Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Les accions s’emmarquen en el projecte de custòdia fluvial iniciat l’any 2009 a Bigues i Riells i que agrupa entitats ambientals, propietaris privats de terrenys de ribera i l’Ajuntament de Bigues i Riells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores