Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

La Muga a inspecció!

Una trentena de persones es van aplegar a la vora de La Muga, a Castelló d’Empúries per analitzar l’estat ecològic d’aquest riu.

l1070588

Després d’haver hagut de modificar el punt de mostreig, la jornada, organitzada juntament amb l’Apnae i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, es va celebrar en un punt on la Muga transcorre per un indret força urbà. La fondària va dificultar la persa d’algunes dades, com la profunditat o la cerca de macroinvertebrats. Amb tot, es va concloure que la qualitat de la Muga en aquest punt és entre deficient i moderada ja que la connectivitat de l’ecosistema amb els ecosistemes adjacents és baixa i la presència de macroinvertebrats és baixa i poc rica.

Tot i això, els participants van adquirir eines i coneixements per poder analitzar un riu i començar a formar part del Projecte Rius! Volem agrair la participació de tots i totes i us animem a adoptar el vostre tram de riu!

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Benestar i Família i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

logos-blog

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores