Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Seva se suma a la custòdia!

Divendres passat, dia 4 de novembre de 2016, l’ajuntament de Seva va signar un conveni de custòdia amb l’associació Martinet i Associació Hàbitats per tal de conservar la riera de Martinet.

cwcymkzwiaantus

El projecte d’adopció custòdia a la riera de Martinet va neixer l’any 2009 arran de l’interès dels voluntaris d’inspecció del projecte Rius de l’Associació per la Defensa de la riera de Martinet en contribuir a la conservació i millora de la riera de Martinet. El projecte suma el suport de l’Ajuntament d’Aiguafreda i també s’hi adhereixen propietaris de terrenys privats propers a la riera. Les primeres accions consisteixen en l’adequació de camins i senyalització de l’itinerari de la riera de Martinet. Seguidament el projecte s’amplia a un altre espai d’interès: la Font d’en Pinós, a la vora del riu Congost que uneix els municipis d’Aiguafreda i Centelles. D’aquesta manera s’incorpora al projecte l’Ajuntament de Centelles. Durant 2013 i 2014 es restauren els elements patrimonials de l’àrea a de la Font i es millora l’estat ecològic de l’espai. L’any 2015 es realitzen actuacions de manteniment de la riera de Martinet i de l’itinerari senyalitzat, així com es construeix una nova passera que permeti creuar la llera en un punt fins el moment inaccessible. Durant l’any 2016 l’ajuntament de Seva s’ha sumat al projecte per tal de treballar en el control dels abocaments d’aigües residuals als últims metres de la riera i acostar als ciutadans i ciutadanes de Seva a la riera. El primer pas ha estat la signatura del conveni de col·laboració.

Seguim sumant!

Aquest projecte compta amb el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a la promoció de la Custòdia del Territori.

territori_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores