Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Heu vist com estan les plantacions del Congost? Ens ajudes a buscar l’aigua de la font de Santa Digna?

Us volem ensenyar la millora que està experimentant el riu Congost, que està en custòdia amb Associació Hàbitats des del 2013.

Des de 2013 l’entitat i l’ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Canovelles hem treballat conjuntament per la millora ecològica del riu Congost i la implicació de la ciutadania en el medi fluvial.

Ahir vam visitar l’espai restaurat durant el 2014 i ens vam quedar gratament sorpreses de l’estat de les plantacions. En aquestes plantacions hi ha treballat diferents voluntaris, familiars, treballadors de Telefònica, veïns de  Llerona… Us en deixem algunes fotografies.

Durant l’any 2017 restaurarem els entorns de la Font de Santa Digna. Amb la visita d’ahir vam poder constatar la presència d’una nova espècies invasora, el raïm de moro, que mirarem de tractar abans que s’expandeixi. També vam veure que la bardissa ha tapat completament la bassa que teníem prevista per la reproducció dels amfibis, serà que arriba aigua del freàtic? I l’aigua de la font, on ha anat a parar? La buscarem durant aquest hivern. Si vols ajudar-nos estigues alerta del calendari! Us hi esperem.

Associació Hàbitat rep el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a desenvolupar accions de custòdia del territori.

territori_h3

Anuncis

One comment on “Heu vist com estan les plantacions del Congost? Ens ajudes a buscar l’aigua de la font de Santa Digna?

  1. Joan Egert
    05/01/2017

    Es fantastic, ja tinc ganes de veure la bassa dels amfibis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores