Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

El riu Negre a inspecció!

Dissabte 22 d’abril vam fer la sortida formativa a Solsona, amb la companyia del Grup de Natura del Solsonès, que són voluntaris del Projecte Rius des de l’any 2003.

P4220186.JPG

Una quinzena de persones ens vam trobar al passeig i vam fer rumb cap al riu Negre. Els participants van fer la hipòtesi que el riu es trobaria en una qualitat ecològica d’entre 2 i 3 sobre 5, la veritat és que semblava que eren una mica pessimistes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot i trobar-nos en un riu amb un hàbitat força heterogeni, després de fer els anàlisi, vam veure com la qualitat del bosc de ribera es mantenia en moderada, degut a la manca de connectivitat a la seva ribera dreta. A la qualitat fisicoquímica ens va sorprendre la alta concentració de nitrats i finalment quan vam fer l’anàlisi de macroinvertebrats, no vam passar del color groc, és a dir, d’una qualitat mediocre. Així que la hipòtesi anava ben encaminada!

A partir d’ara, el grup de voluntaris de l’institut, acompanyats del Grup de Natura del Solsonès, inspeccionaran aquest tram del riu Negre, dues vegades l’any.

Voleu unir-vos al Projecte Rius? Aquest dissabte teniu una nova oportunitat d’assistir a una sortida formativa: Sortida formativa 6 maig_Montsant1!

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Benestar i Família.

treball_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores