Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Estrenem nous plafons al riu Tenes a Bigues i Riells

Aquest mes de maig s’han instal·lat els nous plafons informatius al passeig del riu Tenes, que transcorre per Bigues i Riells del Fai. Els plafons són una reedició dels que Associació Hàbitats va impulsar l’any 2009 amb l’objectiu de recuperar i posar en valor aquest ecosistema de ribera.

 

El pas del temps i diversos actes vandàlics havien malmès la senyalització; així que Associació Hàbitats, Associació Boscos 94 i l’Ajuntament de Bigues i Riells han sumat esforços per tornar a dotar l’espai de panells informatius. Els visitants ja poden gaudir novament del recorregut senyalitzat resseguint el curs del Tenes. Es tracta de sis plafons que il·lustren la biodiversitat de la ribera, la riquesa de gorgs i baumes pròpia de la vall i també adverteixen sobre l’ús respectuós de l’espai.

Les entitats i el consistori segueixen treballant per situar noves fites al llarg de l’itinerari. Es vol destacar la formació de travertins (tosca calcària que es forma embolicant matèria vegetal) i les actuacions realitzades a l’antiga central hidroelèctrica de Riells. D’altra banda, també es treballa per recuperar l’accés a la zona de les Barbotes (surgència d’aigua que sembla aigua bullint).

Els plafons han estat finançats per l’Ajuntament de Bigues i Riells i el Consorci Besòs Tordera. Associació Hàbitats rep el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya  per a desenvolupar accions de custòdia del territori al municipi.

territori_h3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores