Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Segona reunió per repensar la custòdia del territori a l’Entitat: els recursos

El passat 29 de maig vam celebrar la segona reunió monogràfica sobre l’estratègia de custòdia de l’Associació Hàbitats. Aquestes reunions de treball sorgeixen davant la necessitat d’atendre noves realitats ambientals, socials i econòmiques de l’entitat i de l’entorn.

IMG_20170529_165536

En aquesta ocasió ens vam centrar en els recursos necessaris i disponibles per desenvolupar un programa de custòdia. Aquest ha estat un dels eixos més complexes d’abordar, donat que es troba fortament condicionat pels pressupostos anuals i les subvencions a les que l’entitat pot optar. Una de les principals conclusions que es varen extreure fou la necessitat de redimensionar els projectes als recursos de l’entitat en cada moment, diferenciant així entre els objectius ideals i els reals. També és important fer prendre consciència als diferents agents socials implicats sobre els costos de desenvolupar un projecte de custòdia.

La primera de les sessions de treball va tenir lloc el passat  15 de maig i va abordar aspectes com l’objecte de custòdia, la participació i la temporalitat dels projectes de custòdia. Amb tot, al llarg de les properes setmanes es redactarà un pla de treball amb les principals conclusions que han de permetre encarar la custòdia del territori al llarg dels propers anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores