Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials

especies per coneixer

El plataner és una espècie al·lòctona i el miraguà és una espècie al·lòctona i invasora? Saps quina és la diferència entre aquestes dues espècies? Quantes espècies invasores habiten actualment a Catalunya?

Els pagesos i pageses del nostre territori sempre han utilitzat les canyes per lligar els tomàquets i les mongetes. Sempre? Saps quan va arribar la canya de Sant Joan a les nostres terres? Què ha provocat la seva expansió?

El cranc de riu americà ha desplaçat el cranc ibèric dels rius de Catalunya. Tot i que els cranc de riu americà és més generalista i agressiu aquesta no ha estat la única raó del desplaçament. Sabries dir quina ha estat aquesta causa? Existeix aquest problema amb algun altre grup faunístic?

cranc america

Si passejant el riu trobo una tortuga de Florida prenent el sol sobre una pedra, què puc fer?bones pràtiques

Si tens dubtes sobre totes aquestes qüestions, et presentem la Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials elaborada per  Associació Hàbitats per a l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona. Descarrega’t la guia aquí!

A la guia trobaràs una petita presentació del concepte de les espècies exòtiques i invasores amb el arc legal que ho regula. Després, a través d’unes fitxes molt visuals podràs conèixer les espècies invasores més comuns dels nostres rius. Unes petites recomanacions t’ajudaran a saber com actuar davant d’aquest fenòmen i per últim si ens vols aprendre una mica més, no deixis de provar les activitats que et proposem al final de la guia.

activitats

Dimarts 27 de juny de 2017, donarem les respostes a les preguntes anteriors i coneixerem altres experiències en la gestió de les espècies exòtiques invasores, et convidem a participar-hi! Cal inscripció prèvia a: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsi-atRb1khSb9UOnra2rnYKvJ7zhUpOIVbZ-ILWrBri5FiQ/viewform

joranda

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores